Het BOOTS onderzoek is een grootschalig multicenter onderzoek naar de effectiviteit van twee van de meest voorkomende specialistische behandelingen voor mensen met BPS, namelijk Dialectische Gedragstherapie (DGT) en Schematherapie (ST). Er wordt gefocust op een breed scala aan behandeluitkomsten, waaronder de ernst van BPS, verslavingsproblematiek, middelengebruik, functioneren en kwaliteit van leven.
Het BOOTS onderzoek beoogt om de behandeluitkomsten van BPS patiënten te optimaliseren door de vraag “Welke behandeling, DGT of ST, is voor welke patiënt het meest (kosten)effectief en waarom?” centraal te stellen.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam (Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen, onderzoeksinstituut Psychologie). De onderzoeksleiding bestaat uit Arnoud Arntz, Jan Henk Kamphuis, Roland Sinnaeve en Carlijn Wibbelink. Daarnaast betreft het een samenwerking met verschillende GGZ-instellingen: Antes (Rotterdam), GGZ inGeest (Amsterdam), GGZ NHN (Heerhugowaard), GGZ Rivierduinen (Leiden), NPI (Amsterdam), Pro Persona (Ede en Tiel), PsyQ (Rotterdam-Kralingen), en PsyQ/i-psy (Amsterdam).
Jong010 is dé gratis papieren krant voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam. De kinderkrant verschijnt 10 keer per jaar in een oplage van 38.000
Lees meerErasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met Vrije Universiteit Amsterdam
Lees meerEen uniek longitudinaal cohortonderzoek waarin met behulp van een vragenlijst- en interview de prenatale alcoholblootstelling zal worden onderzocht.
Lees meer